Stort test av alkoholfria julöl 2021

Foto: Nonallco

[Alkoholfria säsongsöl] Äntligen är årets alkoholfria julöl här, både på systemet, i matbutikerna och online. Denna gång har vi inte bara testat nyheterna, vi har även gjort ett grundligt omtest av samtliga julöl som var med förra året .

Julen 2021 ser lovande ut. Utbudet av alkoholfritt fortsätter att växa och frodas, även i slutspurten av året. På Systembolaget har tillkommit två helt nya alkoholfria julöl sedan förra året: Omnipollos Julmust Sour och Uppsala Brygghus Sleigh Ride. En suris och en mörk lager, båda spännande tillskott i respektive kategori.

I dagligvaruhandeln har två stora nyheter haft premiär: Santa Clausthaler och Melleruds Alkoholfria Julöl. Och det verkar som tomten tycker vi har varit snälla i år, för överlag är nyheterna väldigt lyckade – med enstaka undantag.

Nya texter, nya foton och nya betyg

Varför har vi återigen testat öl som vi redan testat en gång tidigare? Jo, eftersom öl är en verklig färskvara. Ett öl kan smaka lite olika från gång till gång, särskilt när det gäller säsongsöl som bara bryggs några enstaka gånger per år. Det kan finnas många förklaringar; uppdaterade recept, nya typer av råvaror, ny utrustning, nya bryggare eller mer eller mindre lyckade bryggningar.

Slutresultatet kan alltså variera, men även våra förväntningar förändras i takt med att utbudet av alkoholfri öl förbättras. Därför har också flera av våra tidigare bedömningar reviderats jämfört med förra året. Samtliga texter och betyg är genomgångna och uppdaterade. Vissa betyg har höjts, andra har sänkts. Dessutom har vi tagit helt nya foton för att få bilder på nyheterna men också för att flera öl har fått nya, uppfräschade etiketter den här julen

TOPP 11 JULÖL 2021

1/ Sleigh Ride Non Alcoholic 7.9 NY

2/ Falcon Vinterbrygd 7.8

3/ No Worries Driving Home for Christmas 7.5 NY

4/ En Vit Julöl 6.9 NY

4/ Julmust Sour Alkoholfri 6.9 NY

6/ Melleruds Alkoholfria Julöl 6.0 NY

7/ Nils Oscar Julöl Alkoholfri 5.4

8/ Mariestads Julöl Alkoholfri 5.4

9/ Sigtuna Winter Non Alco Pale Ale 5.0

10/ Mikkeller Drink’In The Snow 4.4

11/ Santa Clausthaler 4.3 NY

Klicka nedanför för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Heineken stäms för alkoholhalt på 0.03%

Nästa
Nästa

Lanserar saffransöl för en tryggare jul