Lanserar saffransöl för en tryggare jul

[Ölnyhet / Sverige ] Kopplingen mellan alkoholintag och ökat våld i nära relationer är ett faktum, det syns till exempel på antalet polisanmälningar under julen. Tanken är att lanseringen av “En Vit Julöl” ska bidra till en lugnare och tryggare jul runt om i Sverige.

Text: Petur Olafsson / Foto: En vit jul

Burken innehåller alkoholfri radler, alltså en mix av ljus lageröl och citronlemonad.. Den har en smak av citrusfrukt och juliga toner av saffran.

Ölet på noll procent bryggs och blandas av Ekerö brygghus och kan beställas hem till hela Sverige. Vinsten går oavkortat till den ideella organisationen Alla Kvinnors Hus som erbjuder som erbjuder samtalsstöd, rådgivning och skyddat boende åt människor som utsätts för psykiskt, fysiskt eller sexuellt våld.

– I vårt arbete kommer vi nästan dagligen i kontakt med människor som far illa i hemmet och där våldsutövaren varit påverkad av alkohol, säger Ann Isaksson, verksamhetschef på Alla Kvinnors Hus.

Organisationen vill med En vit Julöl visa att det finns alkoholfria alternativ som kan ge mysig julstämning och passa till maten samtidigt som de minskar risken för våld, hot och oro.

En vit jul är framtagen i samarbete med reklambyrån Familjen. Priset är 250 kronor för ett fyrpack i form av en fin presentförpackning. Väljer du att hämta upp ditt fyrpack på Familjens kontor på Södermalm sparar du in frakten på hundra kronor.

Läs mer om samarbetsölet och projektet på envitjul.se.

Föregående
Föregående

Stort test av alkoholfria julöl 2021

Nästa
Nästa

Heineken stora satsning: 0.0 på fat