Smaktest: Big Drop Winter Series

Foto: Big Drop Brewing Co.

Foto: Big Drop Brewing Co.

[Alkoholfri öl / Internationellt ] Brittiska Big Drop har släppt två serier av alkoholfria öl säsongen 2020/2021. I två artiklar testar vi de sex olika brygderna, som kommer i en spännande blandning av stilar och med ganska oväntade smaksättningar.

Det som skiljer Big Drop från många andra bryggerier är att de enbart tar fram alkoholfri öl. Bryggeriet ligger i Storbritannien, Suffolk och grundades 2016 av Rob Fink och James Kindred. De släpper nya produkter i en nästan manisk takt. Nyheter, säsongsöl och samarbetsöl sprutas ut, samtidigt som man erövrar den nya alkoholfria ölvärlden.

The Winter Series har tyngdpunkt på lite tyngre, mörkare öl. Den består av två öl, där Big Drop själva tagit fram recepten.

Två tunga vinteröl

Firesider Pumpkin Spiced är en pumpaöl, bryggd med kryddor som amerikaner och britter brukar plocka fram till Halloween; kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika. Kinzig Gateau Stout, som är uppkallad efter floden Kinzig som rinner genom Schwarzwald, är en dessertstout inspirerad av den klassiska Schwarzwaldtårtan.

Båda ölen är väldigt trevliga med fina nyanserade smaker. Personligen föredrar jag nästan alltid Big Drops mörka ales och svarta stouts framför de ljusare ölen. De mörkare malterna bidrar med djupare smaker och en liten push laktos brukar ge välbehövlig fyllighet. Därför blir också den läckert chokladiga Kinzig min personliga favorit av de båda ölen, men båda är definitivt värda att prova.

Winter Series finns att köpa på Big Drops webbplats under en begränsad period och så länge lagret räcker. De levererar till Sverige, även om frakten blir rätt dyr.

Klicka för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Smaktest: Big Drop World Collab Series

Nästa
Nästa

Barpremiär med Oddbirds första alkoholfria öl