Öppnar alkoholfri ölbar för cyklister

Mattias Nilsson och Anders Ekh, Kantvind, är glada för samarbetet med Big Drop.

Mattias Nilsson och Anders Ekh, Kantvind, är glada för samarbetet med Big Drop.

[Krognytt / Sverige] På fredag är det premiär för Göteborgs första alkoholfria ölbar för cyklister. Det är företaget Kantvind som startar en affärshub i Jonsered vid ett vältrafikerad cykelstråk. I baren serveras enbart alkoholfria öl från Big Drop Brewing Co.

Text: Petur Olafsson, Nonallco

Brittiska Big Drop Brewing hittade sin egen nisch när man startade i slutet av 2016. Planen var att bara brygga öl som är alkoholfri och den linjen har man hållit fast vid. Nu blir man huvudleverantör till Kantvind som säljer sportkläder för cyklister.

I Jonsered utanför Göteborg bygger företaget ett affärsnätverk med showroom, butik och officiellt testcenter för flera varumärken inom cykling.

Läget längs ett välkänt cykelstråk vid sjön Aspen och närhet till mountainbikeleder gör platsen idealisk för verksamheten. Därför väljer man också att starta en bar helt fri från alkohol som kommer ha öppet två dagar i veckan.

Blir grannar med Poppels Öl & Mat

Kantvind ligger bara några hundra meter från Poppels bryggeri och deras nystartade restaurang Poppels Öl & Mat. Henrik Gyllander tror att de båda ställena kommer att dra lite olika publik, men ändå kompletterar varandra.

– Vi vill främst skapa en community där cyklister känner sig hemma. Vi vill bidra till utvecklingen av cykelsporten, glädjen och gemenskapen och hälsofördelarna som idrotten för med sig. Och där passar Big Drops alkoholfria öl in perfekt. Men ibland vill även cyklister ta sig något starkare efter en tur, och då har de ju även möjlighet att äta och dricka på Poppels, säger Henrik Gyllander.

Svensken Markus Keusen är ansvarig för att etablera Big Drop Brewing Co på den europeiska marknaden. Han är baserad i Nederländerna och arbetar just nu med att etablera varumärket i flera länder.

Big Drop expanderar internationellt

Sverige var ett av de första marknaderna där Big Drops alkoholfria öl gjorde succé. Idag finns Big Drop i flera länder i Europa och nyligen lanserades det även i Kanada och Australien, där varumärket på kort tid har fått stort genomslag. Man har även en mycket stark position på sin hemmamarknad Storbritannien.

Att Big Drop skulle vara en del av Kantvinds satsning var självklart för honom.

– Våra öl är till för människor som älskar öl men inte alltid har tid med konsekvenserna av öl. Du kanske tränar för ett cykellopp, har småbarn, är gravid eller bara är medveten om vad du stoppar i dig. Människor har olika skäl att välja alkoholfri öl, men vårt mål är att finnas överallt där behovet finns, säger Markus Keusen.

117642912_3182528538534669_4865627204895686563_o.jpg

FAKTA: BIG DROP BREWING

Tillverkar enbart alkoholfri öl. Bryggeriet ligger i Suffolk och grundades 2016 av Rob Fink och James Kindred. Bryggmästare är Johnny Clayton.

Läs mer: Big Drop Woodcutter Brown AleBig Drop Pine Trail Pale AleBig Drop Galactic Milk Stout

Föregående
Föregående

Nu lanseras Guinness 0.0 –svensk premiär dröjer

Nästa
Nästa

Vinterns nya alkoholfria öl på Systembolaget