Ölfestivalen som är alkoholfri och digital

AF+Beer+Club+Dator.jpg

[Alkoholfritt / Ölestival ] Snart är det dags för andra upplagan av AF Beer Club Virtual Beer Festival. Den alkoholfria ölfestivalen sker online 9-11 april och bland annat medverkar Mikkeller, Beavertown, Big Drop och Tiny Rebel. Det går utmärkt att följa festivalen online från din dator.

Text: Petur Olafsson / Foto: AF Beer Club

Det är den andra upplagan av AF Beer Club Virtual Beer Festival som går av stapeln i april. Initiativtagare och den som håller i trådarna är Robin Lomax som driver AF Beer Club, en brittisk prenumerationstjänst för alkoholfri öl.

Robin Lomax samtalar live på YouTube med bryggarna och tillsammans provar de igenom ett antal alkoholfria öl samtidigt som tittarna kan ställa frågor i chatten – en form som blivit allt vanligare det senaste året.

Följ festivalen – live och helt gratis

Några av de största namnen inom den alkoholfria ölvärlden är med på festivalen, inklusive Mikkeller, Tiny Rebel, Beavertown och Big Drop. Engelska bryggerier dominerar, men även två läsktillverkare finns på programmet: Square Root och Cloudwater Soda. Den senare är en del av Manchesterbryggeriet Cloudwater och gör fruktbaserade läskedrycker där humle också är en av huvudingredienserna.

Du kan titta på provningssessionerna gratis, men det kan vara svårt att få tag i vissa av dryckerna. I Storbritannien kan man beställa hem en mixbox, men AF Beer Club levererar inte till Sverige. Du kan dock hitta flera alkoholfria öl från Mikkeller, Big Drop och Tiny Rebel online och på Systembolaget.

Du följer festivalen på AF Beer Clubs YouTube-kanal, där provningarna även ligger kvar efteråt.

Svenska tider för ölfestivalens provningar:

Fredag 9 april

18.00 - Maltgarden

19.00 - Mikkeller

20.00 - Tiny Rebel

Lördag 10 april

12.00 - Beavertown

13.00 - Ridgeside

14.00 - Nittenauer

15.00 - Bristol Beer Factory

16.00 - Big Drop

Söndag 11 april

12.00 - Hammerton

13.00 - Birmingham Brewing Co

14.00 - Cloudwater Soda

15.00 - Mash Gang

Några av de alkoholfria öl och läsk som kommer att provas.

Några av de alkoholfria öl och läsk som kommer att provas.

Föregående
Föregående

Kville Hop & Deli: Mina alkoholfria favoriter

Nästa
Nästa

Alkoholfri IPA: Skottland mot Nederländerna