Test av alkoholfri Radler i tre soliga smaker

Perlenbacher Radler from Lidl.jpg

[Alkoholfri Radler / Lidl] Lidl Sverige har lanserat alkoholfri Radler i tre alkoholfria smaker. Nonallco har provat och betygssatt dem. Vi granskar även ingredienserna och näringsinnehållet och hittar en rad tveksamheter.

Vad är Radler? Ja, det är blandning av fruktjuice eller läsk med öl. Det tyska ordet ”radler” betyder ”cyklist. Genom att servera den här alkoholsvaga öl och juicemixen, gjorde man det möjligt för cyklister att stanna till vid puben på sin dagliga runda, dricka en mass (liter) Radler och fortfarande vara nyktra nog för att cykla vidare.

Den läskande söt-sur-bittra blandningen ligger ofta på en alkoholhalt runt 2,5 procent. Men Perlenbachers Radlers innehåller alkoholfri öl och är alltså helt alkoholfria i en rad läsk- och cocktailliknande smaker.

Nu för tiden dricks Radler i många andra europeiska länder. Framför dricker man blandningen som törstsläckare under vår och sommar, så tajmingen är kanske inte helt optimal. Men om du vill drömma dig bort till en solig strand, så kan det vara läge att köpa ett par flaskor och korka upp till helgen. Vi har hittat ett guldkorn i den tyska trion.

Klicka för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Öljätten tittar på att köpa upp alkoholfria ölvarumärken

Nästa
Nästa

Alkoholfri öl slår rekord – här är toppsäljarna