Alkoholfri inspiration i ny cocktailbok

[Alkoholfritt / Sverige] Alkoholfria cocktails av Örjan Åstrand är en precis vad det låter som – en bok om alkoholfria drinkar. Här hittar du martinis, daiquiris, mojitos, caipirinhas, mousserande apertifer, varma drinkar och mycket mer.

Text: Petur Olafsson / Foto: Grenadine Bokförlag

Bartendern Örjan Åstrand, som sedan 1980-talet har gjort det till en hederssak att servera sina gäster goda alkoholfria drinkar, har släppt en ny bok. Här får får du tips om hur du skapar smakrika och vackra alkoholfria drinkar, så kallade virgin drinks.

Blended, muddlad eller skakad? Om det och mycket annat kan du läsa i Alkoholfria cocktails. Dessutom får du handfasta råd och smarta tips som gör det lätt att lyckas som bartender i hemmabaren.

Skaparen av Almedalsdrinken

Örjan Åstrand är barmästare med över 30 års erfarenhet inom restaurangbranschen. Han tävlar med framgång i bartending och drinkskapande. På uppdrag av Ungdomens Nykterhetsförbundhar har han skapat Almedalsdrinken. Ett koncept som lanserades i Visby 2012 och då genast gjorde stor succé.

Varje år sedan dess har Örjan Åstrand skapat en ny Almedalsdrink som serveras till flera tusen besökare, bland annat under partiledartalen. I boken avslöjas recepten till Almedalsdrinkarna 2012 till 2014.

Föregående
Föregående

Tydlig trend: Sverige väljer alkoholfri öl och sockerfri läsk

Nästa
Nästa

Vega Bryggeri satsar stort på alkoholfritt