Niclas Emanuelsson Team unBooze: Därför cyklar jag för BRIS

Foto: Lucas Eliasson, Picture Perfect Visuals

[HELGTIPSET: TEAM UNBOOZE] Niclas Emanuelsson ligger bakom projektet ”Team unBooze - Cycling for BRIS”, ett samarbete med Unbooze som säljer alkoholfria drycker. Han satsar jag på MTB-långlopp och drömmen är att bli elitcyklist. Men samtidigt vill han göra en god gärning och generera pengar till BRIS. Här berättar han sin historia.

Text & foto: Nicklas Emanuelsson

– Jag har själv varit det där barnet med en klump i magen eftersom alkohol missbrukades i hemmet. Men det var inte bara jobbigt hemma, skoltiden var också en tuff tid. Vissa skolkamrater mobbade mig för min vikt och hur mina öron såg ut och det behövde jag verkligen inte höra när jag redan mådde så dåligt.

Jag visade inte att jag blev ledsen, utan jag bara log och låtsades vara glad. Men innerst inne så var jag riktigt sårad och olycklig.

På den tiden fanns det möjlighet att få extra hjälp med skolarbetet och jag fick alltid sitta i en mindre grupp. Jag är så tacksam att den hjälpen fanns då. Idag hade jag garanterat få gå om en eller två klasser och då hade jag förmodligen mått ännu sämre. Tyvärr finns inte de resurserna längre i skolorna, vilket är konstigt för det är något som verkligen hade hjälpt många barn och ungdomar idag.

Cyklar för en bättre barndom för fler

Folk beskriver mig som en omtänksam, positiv och godhjärtad kille. Så trots min barndom så har det ändå blivit något bra av mig. Men jag har även dagar där jag mår sämre och då ger cyklingen mig kraft. Jag är så glad att jag har min familj, kollegor och vänner som stöttar mig i detta med cyklingen och BRIS.

Mina barn ska leva i ett tryggt hem där alkohol inte ska vara ett problem för jag vet hur den känslan är och det är inget kul. Det gör så ont i mig att veta att det finns det många unga som mår riktigt dåligt. Många barn längtar tills att kunna börja gå till skolan igen för där har dom sin trygghet, medan andra barn verkligen inte vill tillbaka till skolan på grund av mobbning. Det är så hemskt, inget barn förtjänar att må dåligt. De unga är vår framtid så vi ska vara rädda om dom och vägleda dom rätt, så att världen blir bättre.

Jag tacka alla som stöttar mig och hjälper mig att nå min dröm som elitcyklist inom långlopp. Särskilt Anna och Danny på unBooze som stöttar mig otroligt mycket i detta med cyklingen och BRIS – jag är otroligt glad att jag har dem vid min sida

Alkoholfritt är något som passar så otroligt bra ihop med projektet. Att kunna dricka en kall Budvar Nealko alkoholfri öl efter ett cykelpass är helt magiskt. Det är härligt att den möjligheten finns numera och jag vet att alkoholfritt är framtiden. Allt fler vill leva ett hälsosammare liv och det är positivt!

Niclas Emanuelsson Team unBooze.jpg

Team unBooze

Niclas Emanuelsson

Jag heter Niclas Emanuelsson och är 31 år. Jag bor i hus med min sambo, tre underbara barn och vår hund Tinky.

Jag jobbar helgskift på Volvo personvagnar i Olofström, vilket betyder att jag har otroligt mycket tid i veckorna tillsammans med mina barn och sambo. Det finns även mycket tid till träning vilket jag tycker är bra då jag satsar på MTB långlopp.

Läs mer: Team unBooze

Föregående
Föregående

Smaktest: Alkoholfri öl från Spanien (och Katalonien)

Nästa
Nästa

Pripps Blå släpps som alkoholfri öl