Jessica Larsson: Mina Nonallco-tips till julen

Foto: Lucas Eliasson, Picture Perfect Visuals

[FREDAGSTIPSET: JESSICA LARSSON ] Hon är en driven entreprenör med passion för hantverksöl och särskilt alkoholfri öl och folköl. Hon driver Malmös första lågalkoholbar och bottle shop som nu – efter 16 år på Karlskronaplan – tvingas lägga ner efter nyår (läs mer här). Denna vecka tipsar ölpionjären Jessica Larsson om sina favoriter till julens rätter.

Text: Jessica Larsson / Foto: Soluret Podcast

– Förutom att servera och sälja bra öl så lagar vi på Tröls Speakeasy riktigt god härlagad mat. Nu när vi närmar oss julhelgerna vill jag därför tipsa om några intressanta alkoholfria öl till julmaten. Alla tre går att hitta på min lågalkobar och bottle shop, för att köpa hem eller dricka på plats. Men går även att hitta i välsorterade ölbutiker runt om i Sverige.

Den senaste åren har jag firat julafton med mina gäster på restaurangen men 2020 blir den sista julen på Tröls Speakeasy. SEN kommer välbehövlig vila ett litet tag, innan jag dyker upp någon annanstans med en helt ny framtidskänsla och en övertygelse om att varje avslut är början på en magisk start på ett nytt kapitel.

Älskar alla fantastiska supporters genom åren. På riktigt!

God Jul från Jessica

For.rest IPA.jpg

For.Rest IPA 0,5%

Browar Nepomucen, Polen

En rolig alkoholfri öl på julbordet, bryggd med granbarr. En örtig, lite maltigare IPA som redan i doften får dig att drömma dig iväg till skogen. Fyller verkligen munnen med julsmak.

Jag har testat For.Rest till vildsvin. Väldigt njutbart! Passar bra till vilt och lamm och ger fräschör till den feta julskinkan.

fortuna-miloslaw-bezalkoholowe-ipa-2a-e1553267562732-587x4096.jpg

Miłosław Bezalkoholowe IPA

0,5%

Browar Fortuna, Polen

Kallas ibland världens bästa alkoholfria öl. En torrhumlad IPA med Earl Grey-te. Fantastisk till det syrliga på julbordet, ölen blir ännu fräschare och mjukare. Till och med de som inte gillar IPA brukar gilla kombon eftersom beskan dämpas något och istället lämnar plats för stora friska toner.

Big Drop Galactic Milk Stout.jpg

Big Drop Galactic Milk Stout 0,5%

Big Drop Brewing Co, Storbritannien

God till julskinkan som trubbar av ölets rökighet och skapar fin julharmoni. Passar även bra till grillade BBQ-revben eller den mörka chokladen efter maten.

Galactic Milk Stout serveras med fördel lite varmare än ljusare öl, då kommer aromerna kommer fram lite mer.

Mer läsning: Nonallcos test av Galactic Milk Stout

Föregående
Föregående

Smaktest: Alkoholfria öl från Lowlander

Nästa
Nästa

Alkoholfri öl toppvinnare i internationell tävling