Alkoholfri succéklubb återuppstår i Göteborg

Inside::Out skylt.jpg

[Ölnyhet / Sverige ] Nöjestristessen är slut för den som vill – men du behöver inte fira med alkohol. Nu återinvigs Inside//Out Sober Club i Göteborg. Klubbens vinnande koncept kvarstår: dansgolv, rundpingis och en helt alkoholfri bar.

Text: Petur Olafsson / Foto: Inside/Out

Det har nästan gått ett år sedan sist. Klubben Inside//Out Sober Club väckte uppmärksamhet när den drog igång förra året. En helnykter klubb med musik, dans och häng i baren, fast utan en enda droppe alkohol i glasen.

En nytänkande succé. Trots det fick klubben läggas på is på grund av restriktionerna.

– Intresset var stort direkt och vi hade fullsatt hela tiden. Allt fanns på plats; bra stämning, grymma DJs, en häftig lokal och sponsring av dryckerna i baren, men timingen ställde till det för oss. Sedan dess har vi bara väntat på att få dra igång igen, säger Magnus Helldahl, en av arrangörerna bakom klubben.

Senaste klubbtillfället var det 120 gäster som festade i stora och luftiga lokaler på Ringön i Göteborg. Sedan dess har det varit paus.

Alkoholfritt från bubbel till bärs

Lördag den 2 oktober är det nypremiär. Den här gången håller klubben till i en tidigare glassfabrik i Gamlestadens Fabriker. Bara några stenkast bort ligger Göteborgs första vineri samt två lokala bryggerier med alkoholhaltiga drycker i fokus, men Magnus Helldahl vill bryta normen att utelivet styrs av berusning och öka balansen bland stadens uteställen.

– Vi vill vara precis lika coola som vilken klubb som helst med riktigt fett ljud och ljus. Och självklart är baren fulladdad med bra dryck. Vi har bland annat bubbel, drinkar, öl, cider, kombucha, lemonad, tonic och must. Extremt goda grejer med max 0,5 procent alkohol.

När det gäller alkoholfri öl serverar man bland annat Oddbird, Heineken, Pistonhead och Norrlands Ljus. I DJ-båset står Susanne Ljungberg och Livets Elektriska, två akter som spelar elektro och pulserande techno.

Förutom sin dansiga klubb, arrangerar Inside//Out även föreläsningar och events där de vill samskapa och bygga en nykter gemenskap mellan klubbkvällarna.

Löpande information om konceptet finns på Facebook och Instagram.

Föregående
Föregående

Heineken stora satsning: 0.0 på fat

Nästa
Nästa

Alkoholfri öl slog nya säljrekord i sommar