Alkoholfri Guinness återkallas – kan vara hälsofarlig

Alkoholfri Guiness 0.0 rullar ut från bryggeriet i St. James Gate.

Alkoholfri Guiness 0.0 rullar ut från bryggeriet i St. James Gate.

[Alkoholfria öl / Internationellt] Guinness återkallar nu alla burkar av sin nya alkoholfria stout bara två veckor efter att den lanserades. Skälet är att det finns en risk att du blir sjuk av att dricka ölet. Frågan är bara på vilket sätt?

Text: Petur Olafsson, Nonallco / Foto: Diageo

Det irländska bryggeriet återkallar sin nya alkoholfria stout Guiness 0.0 av rädsla för "mikrobiologisk kontaminering" av vissa burkar. Företaget uppmanar alla kunder som köpt ölet att inte dricka det. Larmet kommer bara två veckor efter lanseringen, som fick stor uppmärksamhet i brittisk media.

Guiness har nu skickat ut medarbetare till alla butiker som säljer produkten för att säkerställa att all öl plockas bort från hyllorna. Återkallandet berör endast kunder i Storbritannien, eftersom ölet ännu inte börjat säljas någon annanstans. Inga andra Guinness-öl berörs eller återkallats av samma orsaker.

Guinness 0.0 lanserades med stort ståhej den 26 oktober efter fyra års utveckling. På sin webbplats skriver bryggeriet att man nu undersöker hur det hälsofarliga innehållet kunnat komma in i burkarna.

Många som druckit den alkoholfria stouten uppmanar nu Guiness via social medier att komma med mer information om kontamineringen eftersom de är oroliga för sin hälsa.

Guiness+tweet.jpg
Guiness+tweet2.jpg

När Guiness 0.0 lanserades hävdade företaget att den smakade precis som originalet och att produkten hade fått tummen upp av oberoende Guiness-kännare. Även i media, social media och på rejtingsajter har den alkoholfria versionen fått höga betyg.

Planen var att fatölsölsversionen skulle börjas serveras på brittiska pubar till våren, för att därefter lansera burkarna i andra delar av världen i slutet av 2021. Hur det blir med den saken är nu högst oklart.

Föregående
Föregående

Alkoholfri öl slår rekord – här är toppsäljarna

Nästa
Nästa

Millennials dricker mer alkoholfri öl under pandemin